2014. szeptember 23., kedd

Tops Tom Brown T010 Tracker túrakés vadászkés tőr - Jelenlegi ára: 74 900 Ft


Eredeti Tops
Teljes hossz 300 mm , penge 157mm , vastagság 6. 5mm
1095 -ös acél, kydex övre akasztható tok. 592g Kár kisbaltaként is használható.
Erős mint egy tank. Gépjármű ajtaján is áthatol. Csúszásmentes Mikarta markolat.
 
A veszett vad cimű filmben is szerepelt. Tom Brown által tervezett nem minden napi , mára már nem csak az USA-ban rendkívül népszerű, kultikus darab. TRACKER túlélőkés : Damaszkuszi damaszk vadászkés tőr túrakés Legendás Tracker vadászkés, hozzá tartozó övre akasztható Bőr tokkal. Kiváló ajándék, gyűjtői darab.
 
1. A kés hegye "A Tracker hegye különösen kemény. Nagyon erős dobószerszám, a tesztek során áthatolt egy autó ajtaján is. A hegye használható fúróként is, valamint finom vésőként csonton vagy agancson, tökéletes fa átfúrásához, egy inch (2, 54 cm) átmérőjű lyukat készíthetünk vele, gyorsabban, mint egy kézi-fúróval. A hegyét vésőként vagy árként is használhatjuk, finom munkákhoz csonton és agancson. Ekkor úgy kell tartani, mint egy ceruzát, a fűrészes élével a kéznek támasztva. "
 
2. Tenyértámasz, ill. íves, nedves kaparó. Alapvetően a pengére történő ráfogáskor támasztja meg a tenyér párnáit, de nagyszerűen használható "nedves kaparáshoz" is, amikor pl. egy nyers állatbőrt felfeszítünk a pengehát ívéhez hasonló ívű, hengeres fára és ezzel gyorsan, hatékonyan és sérülésmentesen kaparhatjuk le azt.
 
3. Bordázott ujjtámasz a pengeháton.
4. Markolat. Remekül megformált, markolat, ami számtalan fogásnem biztos alkalmazását teszi lehetővé, sújtásnál pedig széles skálán változtathatjuk az emelőerő mértékét. Az ergonómia – szerintem – tökéletes: kis- és nagy kezű emberek számára egyaránt kényelmes a csúszás-biztos, lekerekített sarkú téglalap keresztmetszetű markolat. Az ujjaknak kialakított bemélyedések nem tolakodóak, kellően laposak, de – igény szerint – jó támpontot nyújtanak a fogásokhoz, fogásváltásokhoz.
 
5. A faragó él. "A penge egyenes, faragó részét laposabb élszöggel tervezték, amivel könnyedén megoldható a legtöbb vágási, faragási feladat. A faragó pengét számos hasítási feladatra is használhatjuk. Két módja van a hasításnak: a sújtással történő hasítás és az ütve hasítás. A előbbi olyan feladatoknál hasznos, mint például a tűzifa hasogatása, amikor a hasítás pontossága nem lényeges. A pontos hasításokhoz jobb, ha az ütve hasítást alkalmazzuk. A pengét a fára helyezzük, pontosan oda, ahol el szeretnénk hasítani, és a kés hátára egy vastagabb, keményfa ággal ráütünk, ezzel a pengét bejuttatjuk a fába. A Trackert úgy tervezték, hogy gyalu-késként is működjön, amit használhatunk fa részek gyors eltávolítására, ha pl. gerelyt, vagy akár íjat akarunk készíteni. (A gyalulás is pengehát fogással történik. )
 
6. Negyed-kör alakú pengerész. (Mivel ez az elnevezés eléggé körülményes, én – önkényesen – a "második hegy" nevet használom rá, a "második hegy éle" meghatározás pedig az egyenes, "faragó él" és a "második hegy" közötti, íves, élezett részt jelenti nálam. ) "A penge második hegy részének számos funkciója van. Éle használható pl. egy íj faanyagának lekerekítésére, vagy zsigerhorogként, nagytestű vad felnyitásához. " "Hasznos minden íves tárgy faragásághoz - az ívelt él segítségével jobban ráfekszik a penge a megmunkált anyagra. " "Ha zsigerhorogként akarjuk használni a második hegyet, akkor a késsel ejtsünk egy bemetszést, és az irhát húzzuk le az izomról. Helyezzük a második hegy élét a nyílásba, és húzzuk lefelé a kést, kis szögben megdöntve. Ha a mutatóujjunkat a penge mellett vezetjük, segítünk elemelni az irhát az izomtól, és így simán tud haladni a kés. Az irha felnyitása mellett a Tracker-rel elvághatjuk a csontokat is, és leválaszthatjuk a lábakat, valamint széthasíthatjuk a medencét és a szegycsontot. A legtöbb más kés nehezen birkózik meg ezekkel a keményebb munkákkal. " Mindezeken kívül, még valóban sok területen hasznos ez a része a késnek, de ezekre majd a tesztelés ismertetése során még kitérek.
 
7. Daraboló él. "A Tracker-t úgy tervezték, hogy kézi fejszeként is működjön. A kés első részét ívelt pengével készítik, amit (többek között) darabolási feladatok végrehajtására alakítottak ki. A kés első része úgy van súlyozva, hogy erős daraboló-eszközként funkcionálhasson. Olyan hatékonyan lehet vele darabolni, mint egy kisebb fejszével. " Az erősen ívelt "ulu" pengeformáról már annyit írtam, hogy itt és most megkímélek mindenkit a további felhasználási lehetőségek ismételt részletes ismertetésétől. A teljesség igénye nélkül: lehet vele darabolni, faragni, kaparni, vágni, aprítani, homorú mélyedést (tálat, edényt) kialakítani, … stb., stb. A termék átvehető Gyöngyösön és előre egyeztetett időpontban Budapesten. A fénykép az aktuálisan meghirdetett termékről készült. Kérem tekintse meg további termékeimet is.
Utánvétel megoldható.


Jelenlegi ára: 74 900 Ft

Az aukció vége: 2014-09-26 16:14
. Tops Tom Brown T010 Tracker túrakés vadászkés tőr - Jelenlegi ára: 74 900 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése